Home
Cine suntem
Organizare
Istorie
Educatie
Impaduriri
Fond forestier
Productie
Vanatoare si pescuit
Licitatii
Aplicatii arhive
Natura la noi


  Directia Silvica Suceava 

Productie,

             Vanatoare,

Comert

REGULAMENT din 31 august 2016 de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică

 

 

     Ca si cultura padurilor, exploatarea forestiera in Bucovina, a cunoscut in evolutia sa un mers mai mult sau mai putin ascendent, in functie de conditiile politice, sociale si economice ale timpului. Marea majoritate a arborilor sunt taiati cu fierastraul cu lant, de mare putere. Apoi acestia sunt curatati de crengi si bustenii sunt transportati la locurile de depozitare cu ajutorul diferitelor utilaje de transport (buldozere, tractoare)

  

Busteni
 foto exploatare   foto uscator cherestea

      Lemnul, este o materie prima valoroasa necesara in industria lemnului, a mobilei si a hartiei.Cererea de lemn este tot timpul foarte mare, pentru ca este accesibil, maleabil, prelucrabil si are un aspect placut. Fiecare material lemnos are o nervura caracteristica, specifica. Aceasta este vizibila in sectiunea longitudinala a arborelui; in acest caz se poate observa structura interna formata din fibre si celule.
      Materialul lemnos se poate imparti in doua grupe principale: lemn de esenta tare, (fag, artar, plop) si lemn de esenta moale (brad, molid).Lemnul de esenta tare cu o nervura frumoasa este o materie prima valoroasa a industriei mobilei.


        Foarte cautate atat pe piata interna cat si externa sunt impletiturile din nuiele de rachita si alun. Aceste impletituri cu diverse forme si intrebuintari (mese, scaune, cosuri, garduri etc.) sunt practice si utile in orice gospodarie.

Impletituri

         Recoltarea fructelor de padure, ciupercilor comestibile, plantelor medicinale, coaja unor arbori pentru tananti sau coloranti (in cantitati mici) sunt prezente si constituie prioritati ale sezonului in unitatea noastra.
          
Principalele fructe de padure care se recolteaza sunt: zmeura cu ponderea cea mai mare, afinul negru si rosu, mura. Recoltarea se face de muncitori sezonieri care predau zilnic recoltele la punctele de achizitie.

Zmeura; fragiZmeura Afine

Alte produse ale padurii de aici sunt ciupercile comestibile, mai ales hribii si galbiorii in stare proaspata fiind foarte solicitati. Recoltele nu sunt constante si variaza de la an la an. Pasunatul, modul de recoltare ingheturile tarzii, brumele, grindina, temperaturile scazute, seceta, sunt factori care influienteaza asupra lor.

  Hribi     

Alte specii de ciuperci comestibile:

 

       Rasina este un alt produs accesoriu, care se recolteaza prin rezinaj neorganizat la molid si pin. Urmarile acestei actiuni anticulturale si antiecologice fiind nefaste pentru padurile de molid din aceasta parte a tarii, in ultimul timp aceasta activitate s-a redus la maximum.
      Pomii de iarna, puietii ornamentali, carnea de vanat, mierea de albine, plantele medicinale, semintele pentru export, etc, sunt alte produse care constituie obiectul activitatii economice a ocoalelor silvice din aceasta zona.

Top of page

 

         


Directia Silvica Suceava
B-dul 1 Mai; Nr.6; Cod 5800
Localitatea Suceava Romania
Telefon: 0230 522564; 0230 217685
Fax:0230 521783
Email:silvasv@silvasv.ro